Semestern

Ja här kommer äntligen lite uppdatering. Jag har ju varit på en semester vecka i Helsingborg så jag får väl berätta lite för er, som har tålamod med min dåliga uppdatering och ändå kommer tillbaka ibland, hur jag har haft det.
Vår resa börjar:
Onsdagen den 1 Juli.
Ja dagen känns stressad på morgonen. vi vaknar o vet att vi inte har packat nånting i väskor, för att vi då har haft så mycket annat för oss de senaste dagarna. Men det skulle visa sig att vi hann få med oss vad vi behövde. Och vi bestämde oss för att åka buss ner till stationen. Och skulle ta buss 100 som går nere vid stora vägen. Och tiden för den skulle vara 13,24. Och vi var tidigt där ute. typ redan kvart över ett. SÅ missa den kunde vi ju inte göra. Men sen var den. Som vanligt när vi ska resa. Man får ju lite panik. MAn vet att man hinner nog inte gå, utan får stå o vänta o hoppas på det bästa. Ja den kom.. typ 5-6 minuter för sent. Inte så farligt egentligen. Men innan den kommer så hinner man ju tänka tusen saker.
Ja sen var vi nere på stationen. Och skulle bara vänta på tåget. Som gick klockan 14.00. Vi fick enligt oss själva rikigt bra platser. :) Men tyvärr så var lyckan över platserna inte långvarig. För klockan är ca 14.30 när tåget stannar. Vi är nästan i Ockelbo. Vi får besked av chauffören att vi står still pga att åskan slagit ner i Ockelbo och då slagit ut hela stationen, så det fanns ingen ström där. Och då kan man inte åka igenom där. Så strax efter 15.00 så kommer de fam till att de ska backa tillbaka tåget till närmsta passerade plattform, vilket då blev Lingbo. Där ifrån skulle vi då få åka buss till Gävle. Och när vi kliver av där känns det som att gå in i en vägg. Det var kvavt och klibbigt.. nästan äcklig luft. DEt regnade lite smått o man såg o hörde blixtar o åska lite grann på håll. Innan vi klev av hade vi fått preliminära uppg om tåg från Gävle till Sthlm. DÅ sa de att vi skulle åka med tåget som gick 16.06 från Gävle.
Men väl i Lingbo då så var klockan ca 15.35 när bussen kom och hämtade upp oss. Då förstod ju en del av oss att vi hinner ju inte till gävle på den tiden. Och så var det ju med. Men nya uppgifter kom på bussen då. Helt okej för en del men sorgligare för andra. Vi var framme i Gävle ca. 16.30. Vi skulle få åka med ett tåg till sthlm som gick 17.02.
Och sen skulle vi som skulle ner mot skåne få åka natttåget kl 21.55. och en del andra skulle få sova på hotell över natten och åka dagen därpå. Som tur var så fick vi ju åka ner då.
När vi väntar på tåget i Gävle så kommer konduktörerna som skulle åka med det tåget, och som vi haft med oss hela den här resan. DE säger då " NI kommer inte tro oss när vi säger det, men det är samma tåg som kommer och som vi ska åka med till sthlm som vi lämnade i Lingbo." Och då tänkte man ju att kunde vi inte fått sitta kvar. och jo visst var det så att det var samma tåg. och de vinkade till chauffören=)
en liten uppdatering direkt från tåget:
" Klockan är nu 17.52. Vi sitter på tåget mellan Gävle och sthlm. Är snart i Uppsala. Fortsättning följer."
Skrev ju ner klock uppgifterna när jag satt på tåget o passa på att skriva nå konkret=)
Ialla fall. ca kl 18.30 hoppas vi av tåget i Sthlm. Vi fick gå till SJ kundcenter för att få nya biljetter. Men när vi kom dit sa hon att vi inte behövde nya biljetter. vi skulle bara tala om för konduktören vilka vi var. för de skulle koppla på en extra vagn för vår skull. vi som skulle mot malmö. Men mat kuponger fick vi.
Så vi gick o satte oss och åt. sen fick man ju göra nå av tiden. så vi gick runt lite. satt o vänta ett tag. handlade lite. gick ut för att få luft. Sen tyckte vi att vi kan väl lika  gärna gå ner till spåret. Och sen när tåget kom in så visade det sog att, som hon sagt där uppe. att sista vagnen var bokad för oss. DEt var en bastu,.. oj nej förlåt det var en sov vagn.  vi skulle få sova när vi åkte ner.. gud va härligt tänkte jag. tills jag klev in på detta tåg. DEt var SÅÅ VARMT!!! så det var in med sakerna. öppna fönstrena o VÄDRA!!!  Sen gick vi ut en stund o vänta. ja som jag sa innan då så 21.55 rullade vi neråt. Men vi satt uppe ett tag. VIlle ju ringa till familjen o upplysa dem om läget. Och så vädra lite mer då .
Sen kom vår väldigt avklädda o något äldre granne förbi. Han hade låst sig ute. Han hade inte fått riktigt klart för sig vad som gällde med de här korten. Så jag tog på mig att springa efter en konduktör. och som sagt så var vi ju sist på kopplade. och där va många vagnar. men jag gick vagn efter vagn.. säkert fyra eller fem stycken när jag äntligen hittar dem . och de va ju inte direkt överförtjusta över det. men det löste sig enkelt. då hon hade mannens kort i fickan. för hon sa att det tar ut alla korten som sitter kvar när man gått in i hytten och stängt dörren. SÅ jag fick kortet och gick tillbaka. Och tack o lov så var det ju så. Så han kom in tillbaka till sitt.
Sen var det väl tid att sova lite. men det var ju inte så lätt... men helt okej. Vakna några ggr.. konstigt nog mest när vi stod still.( och så blev det Torsdag den 2 Juli)  Men sen ringde det på väckning inne i hytten någon gång mellan halv sex och sex. OCh sen ca. 06.10 (06.15) Stannade vi i Malmö. OCh då skulle vi få tag på någon som kunde tala om för oss om vi fick åka på våra biljetter. trots att de ju faktiskt gick mellan hässleholm o åstorp. Vi ville åka mellan malmö o Helsingborg. Till slut kommer en konduktör som ska vänta på tåget som hon ska jobba på o då fråga vi henne.. och det  gick bra. vi kunde åka med henne.för då skulle hon va på de snabba tåget mellan malmö o Helsingborg. Och det tåget gick 06,34. så vi hoppa på det. OCh var framma i Helsingborg ca 07,10. Och där står Pappa och väntar på oss=)
Sen blir det frukost med frallor när vi kommer hem till familjen. Jag fick äran att väcka två små trötta flickor. Och det var härligt att äntligen vara framme efter ca 17 timmars resa.

Detta vart långt så jag kommmer med mera senare om hur vi hade det dagarna där nere.

Kommentarer
Postat av: MammaFiia

Haha ja du har som vanligt (O)TUR när de gäller reser haha

Ja jag har med Mary Kay, har du de med?

Kramar

2009-07-09 @ 12:18:31
URL: http://mammafiia.blogg.se/
Postat av: Malin

Men fy! det är ju tragiskt dåligt, så där ska det inte vara! jäkla tåg! tycker ni skulle ha krävt ett sjujäkla skadestånd.. fast jag är ju lite dramatisk- haha.. kram

2009-07-10 @ 12:47:18
URL: http://lilldjupas.blogg.se/
Postat av: Malin

kom o fika hos mig på söndag kväll?!

2009-07-10 @ 13:02:55
URL: http://lilldjupas.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Vilken snygg blogg!!

Ha en skön sommar!!

2009-07-14 @ 20:13:49
URL: http://junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0