slött med uppdateringar..(men nu låååångt)

JA jag får väl faktiskt hålla med om att så är det.. Det är Söndag igen och jag bloggar, vad ovanligt va.. hehe..
Kanske är så att jag bara har tid då. Eller så behöver jag fundera en hel vecka på vad jag ska skriva ner till er=) hehe..
Men ja det gick ju en vecka i mellan nu.. Men det är ju så att jag var ner till familjen förra helgen.
Och det var super trevligt.
Vi hade planerat allt med endast Fia o Mamma. så de var de enda som visste. Så vi åkte ner på torsdagen den 21, kristiflygardagen. Kom ner till Hässleholm vid 22 tiden. Mammas man Niclas hämtade oss på stationen, och när vi kliver av tåget så regnar det, så klart.
Väl hemma hos mamma så blir flickorna glatt överraskade då de inte visste att vi skulle komma. DEt vart lite fika och mycket snack den kvällen som så klart inte slutade så tidigt.. Men man vill ju ta vara på tiden.
Sen på fredagen så var de ju dagen D, den som vi planerat mest.
VI klev upp ganska tidigt, efter att bråkat med tusen flugor kanske en halv timme, innan jag gav upp. Mamma skjutsade sen efter frukost in oss till Höör, för att ta tåget. För en gång skull så var vi i skaplig tid.=)
Och vi skulle ladda på rabattkortet. men vi tänkte att vi kan ju kolla först hur mycket det var kvar på det. För vi skulle ju inte åka så där jätte mycket. och ser i den lilla rutan på apparaten när vi satt in kortet, Saldo: 142(ca, minns ej helt) och vår resa in till Helsingborg, Via Lund, skulle kosta 132 (ca) Kunde man ha mer tur liksom? Så de var ju bara att köpa biljett med kortet de ju så slapp man lägga pengar på det=) Och det var ju den dagens dyraste resa egentligen. så det var skönt.
Ja, kommer in till hbg strax innan tio tror jag. och går ut för att ta 1:an upp till syster Fia o mosters små godingar som heller inget visste(tror jag).
Uppe hos Fia strax efter tio iaf. Hon har besök men säger hejdå o skickar iväg dem medans vi går in o pratar med barnen. DE var glada o se oss.. och vi dem så klart. Som jag hade saknat dem. Det kändes ju som hundra år sen vi träffades. Tur att vi pratar så mycket i tele=)
O så fick de varsitt paket av moster Cila o "tumas" (som jossan säger).
Kram kalas o lite småstress o så. Sen bar det iväg till bussen, som skulle ta oss den 3 minuter långa, en hålplats emellan o 22 (per person) dyra resan till Väla. Och jag fick köra scooter.. I LIKE. Asså då Jossan i hennes vagn, emmaljunga scooter=)
Och på väla var det ganska mycket folk, det var ju en klämdag efter barnbidragen så klart en del var väl lediga o hade möjlighet att spendera pengar=)
Vår tur började på IKEA. Vi gick där inne o kikade lite. o handla lite. lite mer än vi tänkt. men man ska väl kunna unna sig saker ibland=)
O ja de var väl nu vi visade att vi, familjen Sjöberg/Jonsson var på IKEA, För när vi är klar i kassan. Jag håller på att packa ner mina saker i påsen från bandet så hör vi plötsligt ett högt tjulande, nån typ av larm. Och kollar upp, då ser jag en liten gosse som var där han inte skulle vara. Och hade länge försökt, och till slut lyckats öppna nöd utgången. Som då tydligen var larmad. Pinsamt. MEn MEn Barn kan ju lyckas med det mesta. VI sa TIll Gossen att vi inte skulle gå ut den vägen. Så fortsatte vi mot utgången.
Nästa stopp var in på Väla. och där var mycket folk. MEn det vart en runda in på Bolaget ( var ju fest på lördag, men de kommer sen) o sen gick jag till Hauffes, en godisbutik på väla (tidigare JAm JAm) och köpte snusklubbor, så ni som bor här uppe som inte visste vad snusklubbor var så ska jag visa det!
Ja sen vart de lite mat, eller va vi hdade tänkt det. Där var ju som sagt MYCKET folk. och är det så på Väla så är det dömt att misslyckas att ens tro att man ska äta på resturangtorgen mellan tolv o ett. Och det var just vad klockan var. Vi gick omkring o hitta inget bord, gick iväg o kom sen tillbaka igen. och till slut hittade Tomas en familj som skulle gå. Äntligen. Men så var ju nästa bekymmer. Vad skulle man äta? Det finns ju lite o välja på. Det finns mer och mindre nyttiga alternativ. och det var långa köer överallt. Men efter lång fundersamhet, och nästan hade vi bestämt ett ställe, ställt oss i kö o kommit en bit fram så bestämmer vi oss för att äta på Mcdonalds. Ja jag vet. FY. men men det vart så.
Sen efter det så blev inte vår vistelse på Väla så mycket längre.
Utan sakta drog vi oss mot busshållsplatsen. För att äntligen göra de vi längtat efter. Överraska.
Vi tog bussen till Berga där nästan hela familjen jobbar.
Skulle till o gå in då vi hittade att grindarna var öppna. Men där stog en pallhög i vägen. Camilla kom precis ut då så vi flyttade på oss, o fia bad henne flytta den så kunde komma fram med vagnen. Sagt o gjort. Sen var det bara Fritt fram. Så fia o barnen gick in först. Sen vi efter. Det tog några sekunder innan Camilla såg oss. Och hon bara gapa, o vi skulle haft bild på de=) Hon sa inget. O sen efter  nån minut knappt så vänder sig pappa om, bara så där som man gör ibland, ser sig omkring när man pratat med nån, en dansk chaufför tror jag i de här fallet. Och när han såg oss fick han kolla en gång till. Och sen gapar även han. (gud va jag skratta) Så vårt uppdrag vart lyckat. Vi höll hemligt och överraska=) Jag tyckte det var jätte kul.
Även lillebror Dennis var ju där. så Milla kallade på han så att han skulle komma o hjälpa henne med nå, hon va ju tvungen att säga nå så att han kom dit. Lika paff blev han. Och så den ständiga frågan "Vad gör ni här" det säger de två männen i vår famlij när de bli paffa. hehe=)
Satt sen på deras jobb ett tag tills de slutade vid halv fyra. sen tiggde vi skjuts hem till dem.
OCh när vi kom hem till Åstorp gick vi in med sakerna sen gick vi o hämtade barnen. Milla o jag hämtade tjejerna o pappa o Tomas hämtade Albin.
Och den glädjen som jag möttes av på dagis. DEn kommer jag leva på länge. Amanda o Agnes blev jätte glada. och överraskade, Och jag blev lika glad. Har ju saknat dem med mycket.
Och vi mötte pojkarna ute på gården vid en kulle och när Albin såg mig så sprang han över kullen. Gud va det värmer i hjärtat att se att de blir så glada. Vi tillbringade eftermiddag/Kvällen hos dem och vi hade ju mycket att prata om. Jag bråkade åt mig pizza. eller ja de va inte så svårövertalade. men mitt förslag var iaf varsin pizza. och så var det jag som åt minst. Mådde ingen vidare. och senare så snurrade allt för mig. obehagligt. kom på sen att kunde vara för att jag inte druckit nå vatten under dagen o nästan ingen vätska alls. Dricker ju inte vatten ur kranen där nere längre. man har ju vant sig vid kvalitevatten här uppe=)
På kvällen somnade två av tre hos mig i knät. den tredje somnade på golvet. hehe. ingen ovanlig syn=)
Sen körde pappa oss tillbaka till Mamma igen . Tack pappa=) och tack alla jag varit med o träffat under denna dagen. Tack för allt och jag saknar er mycket=)
Lördagen. ja det var väl mest den vi åkte ner för. Mamma skulle ha sin 45 års fest på kvällen.  Och under dagen gjorde vi inte så mycket. Och vi i efterhand kunde gjort annat. men men man är ju efterklok. MEn på kvällen så var de dags för fest. DEt kom en buss och hämtade oss, några grannar till mamma och niclas föräldrar,. Vi åkte en lite längre väg, de tänkte nog visa skogen eller nå=) ( han körde lite fel väg efter instuktioner av den som satt bredvid, trots att han själv kunde en annan väg.) men fram kom vi iaf. Och det var ju en kvar som inte hade träffat oss. och fortf inget visste. Men nu var de hennes tur. Så att Lotta det var jätte kul att se dig när jag klev av bussen=) hehe..! SÅ nu var alla klara som skulle överraskas. nu skulle man bara in o hälsa på alla andra som man inte träffat på JÄTTE länge.  och gud va kul det är o träffa släkten, man gör ju de för sällan. Synd bara att inte mormor var där. Saknar henne. Får väl bli duktigare på att höra av mig då. o så får jag åka ner o träffa henne nästa gång vi åker ner!
Festen var en trevlig tillställning, här kom det vi inhandlat på bolaget till användning. Kräsna som vi är så köpte vi ju med oss lite egen dricka. Köpte även en sak av pappa. Gott GOttt GOOTTT =)
Men det var trevligt folk, god mat och faktiskt en liten dans med sambon=)
Tack alla för den här kvällen. Det var super kul att träffa er alla. Och vi hade ju jätte kul=)
Spec tack till MAggan, som tog med mina syskon ner.! Och för det trevliga sällskapet under kvällen, o Fia, Dennis, Lotta, Michelle o Malin. Vi hade mycket trevligt=)
Söndag. Ja va säger man. mådde lite halvkasst, som jag förtjänade. Och så skulle vi ut till lokalen där festen varit och städa där. Vi lämnade ju som det var. när bussen kom o hämtade oss halv två.
Men det gick bra. Vi hjälptes åt alla. och det gick ganska fort. Och så regnade det så klart oxå juh..
o så bara va vi. umgicks o hade de mysigt. sen fick vi åka in till citygross o handla lite färdkost.
OCh sen kom grannarna upp som åkt med oss igår. o så åt vi alla lite rester. Men det var gott=) o trevligt. Kvällen blev väl inte lika lång som de föregående. Då vi skulle upp typ halv fem på måndag. Vårt tåg skulle gå från hässleholm kl 05.57. så man var ju inte piggast den morgonen. Men vi fick ner allt i väskorna o kom iväg.
O sen åkte vi hemåt. efter en trevlig, kort o hemligt planerad resa till skåne. ! Tack återigen ALLA som jag träffat under helgen.! Tur vi ses snart igen .
Kom hem vid ett på dagen. Var trötta och det var ju toppenväder. Så vi väntade på bussen och åkte den hem.
SEn var de bara typ VILA, få ligga i sin egen säng. HÄrligt.!
DEt vart en pizza sen på kvällen , elle rinte jag.. men jag skulle kunna ha ätit en. åt en kycklingrulle. men när tomas käka pizza så vart jag ju sååå sugen.. men men=)
DEt var väl ett bra beslut i längden antar jag...

Ja sen var det väl dags för jobb igen. och nu är det helg igen. o jobb igen imorrn. ja det går runt.. o fort går deT=)
marknad i helgen här. Ska väl ner en sväng dit senare. ska bara få grabbarna att vakna. Och så ska vi väl röja lite i förrådet tror jag.
Igår tvätta  jag o så hjälpte jag Sara o städa lite i deras gamla lgh. Nu när hon o sambon har flyttat ut till huset. Och på kvällen när vi ätit så åkte vi ut en snabbis till dem för att kolla hur det blivit.
OCh allt är inte helt klart. men gud va fint de var det som är klart. tapeter o kök.. o ja.. superfint!
o så fick vi lite snabbt träffa Dans bror o hans tjej o deras lille pojk. så liten o sååå fin..!
 
Och nu tror jag att jag måste gå o äta lite frulle så att det inte blir allt för sent ida... så man hinner med det man vill.
O som sagt.. ska ju dra de där slöhögarna ur bingen med..!

Jag lägger inte lite bilder senare. Orkar inte nu.. har inte ens tömt kameran til datorn.. men fixar det sen.
Men ha det bra alla..
TA hand om er o varann..
Många kramar

Söndag igen=)

Ja då kör vi tredje gången gilt då... det är väl f*n helt otroligt. Två gånger har sidan stängts för mig.. så jag var ju nära att ge upp.. men nu vet jag varför så då gör vi inte det misstaget fler ggr.

Ja just nu håller jag på att tvätta. tråkigt, men måste ju göras. gud vad jag längtar till jag har en egen tvättmaskin hemma. Får hoppas vi kan sätta in det snart.

Tack så mycket för alla gratulationer till min födelsedag. Och Jätte mycket Tack till Fia, som ordnade, och Hennes vän Susan, som utförde, för min fina nya design på Bloggen. Jag tyckte det blev jätte snyggt... Tycker inte ni?
Jag är hel nöjd. SÅ jättte MYcket TACK!

Euovision igår.. Några synpunkter på det?
Ja jag såg på det. och tyckte faktiskt att där var ganska många bidrag som var bra. Även dem som vann. Så jag får väl säga att rätt låt vann. Även om jag skulle bli glad också om det var några andra som hade vunnit.
Jag gillade bla. Norge (som då vann. GRATTIS) , Azerbaijan, Grekland, Danmark, England, turkiet, ja där va några som jag tyckte hyfsat om. Minns inte rikitgt alla heller. Men jag tänker inte gå o kolla heller.. för det är det jag har gjort nu två ggr. så att sidan stängdes..! 
Men man kanske ska yttra sig lite om Sverige med.. Jag vet inte. Klart att man skulle bli glad om Sverige vann nån gång igen. Det var ju ganska längesen sist. Men det pratas ju på alla möjliga håll om att Sverige inte har råd att hålla i eurovision. MEn jag vet inte.Om det nu är så. Röstas de fram dåliga artister som ska tävla för Sverige då med flit. eller hur går de till? Fattar inte. för jag trodde att det var ett tittarröstnings program.
Nu säger jag inte att Malena är dålig, för det är hon inte. Men Jag tror att vi kunde haft lite andra chanser med någon annan av våra svenska finalister.  men men nu är det slut för den här gången. Bättre lycka nästa år, får vi väl hoppas. Även om jag har tappat hoppet för den här tävlingen..

Norge efter vinsten i eurovision :)

Imorgon är det dags för vårruset i Gävle. Som jag ska gå med mina kollegor. Ska bli jätte trevligt. Hoppas man inte tappar orken för tidigt bara.. och min största rädsla är ju att man ska behöva gå på toalett mitt i loppet där man går. Knip igen då får jag nog intala mig själv=)

Hmm.. ja annars är det väl inte så mycket som händer.Man jobbar på..!
Har ju föresten fått reda på nu att jag får jobba till slutet på Juni! Känns ju toppen det!
Och sen verkar det som, har inte hört det rätt ut, men tror att det är så att jag får sommarjobba med, två veckor som jag önskat.!

Nu är det dags för tvätt igen. Så ha det gott o sköt om er!!
Många KRamar o pussar till vänner, släkt o familj!
O mest pussar till min älskade sambo, som jag visst inte nämnde alls den här gången, då får han va med på ett litet hörn här då. Älskar dej mest! ÄR så glad att jag har dig..!!

Saknar er mina små mysisar! Stora systers älsklingar..
Saknar så klart mina syskonbarn o mina andra syskon med. men hittade inga bra bilder på er=)

snart födelsedag

Ja det börjar ju faktiskt närma sig min födelsedag. På Tisdag närmare bestämt. den 12 maj. ja det var dagen då jag kom ut flygandes med en väldig fart, 1986. Ja snabb huvudräkning nu då så kommer ni på att det är 23 jag fyller. Tänk vad åren går fort. Brukar tänka på andra som är i min ålder vad de gör nu o hur långt i livet de kommit. o hur andra i min omgivning som är äldre hade det när de var i min ålder.
O jag kommer ju fram till att ganska många, men långt i från alla, Har eller hade ett eller flera barn vid 23 års ålder=) en del till o med vid 22=) men men så är det.. jag går min egen väg. o tar saker o ting i min takt.
Jag har Tomas. Han är ju underbarast av allt o allla. så att Ja kan vänta ett tag till.. tills vi känner oss redo tillsammans.. sen kommer det nog komma nåt kärleksbarn, får vi ju hoppas!!
Men men nog om det.
Idag fyllde även Tomas storebror år. Han fyllde hela 29 år. *stor kille*
Han var hos oss i helgen så att han fick paket på sängen av oss i morse. Sen på eftermiddagen så åkte vi hem till deras mamma. där bjöds på smörgåstårta... som ju är sååå himla god. man äter sig mer än mätt på den lätt=)
Men inte nog med det.. i o med den här kommande födelsedagen som jag då inte tänker fira, med gäster, mitt i veckan så fick även jag paket.  Av Mamma deras o Mormor deras... TACK så jätte mycket för alla fina saker.



O så för lite mer än en vecka sen så var min mamma här och hälsade på. Då fick jag vara med mamma, mammas man o mina härliga 4 (av 10) syskon i typ tre dagar.. hel mysigt.!
Och även då fick jag paket.
Fick då två fotoalbum och en wokpanna av dem. så nu blir det väl att woka o äta nyttigt=)

                        
Tomas o jag på Maj kase                     Mamma med familj var oxå med. Trevligt!

Nu ska jag ta o lägga mig för jag ska ju jobba i morgon. o klockan är som vanligt aldeles för mycket..
men men inte mycket att göra åt det mer än att försöka att inte låta de bli ännu senare=)
 Jätte många kramar på er!

Skulle lägga in bilder med men de funka visst inte.. så jag får försöka i morrn istället!

Nu ligger några bilder iaf.. inte så mycket jag vet,,, men de får väl duga..


RSS 2.0